Endüstriyel Ürün Çeşitlerimiz
Trabzon Tarım çeşitli kalite ve kalibrelerde, geniş natürel ve işlenmiş fındık yelpazesine sahiptir.
Ayrıca firma ürünlerini değişik formlardaki paketlerle yükleyebilmektedir. Kabuklu fındıkta TS3074, natürel fındıkta TS3075 ve her türlü işlenmiş fındıkta TS1917 standartlarına ya da müşteri spesifikasyonlarına göre üretim yapılmaktadır.
Trabzon Tarım; Ordu, Giresun ve Trabzon kalite fındıkları her kalibrede tüketiciye sunmasının yanı sıra, kavrulmuş, beyazlatılmış, kıyılmış, dilinmiş fındık, fındık unu ve püresi gibi çeşitli formlarda fındık üretimini de gerçekleştirmektedir.
Kabuklu Fındık
İşleme | İç fındık dışını çevreleyen kabuğu ile birlikte. |
---|---|
Çeşit | Levant |
Boylar | 17 mm +, 18 mm +, 19 mm + |
Paketleme Seçenekleri | 25/50/80 kg çuvallarda |
Kullanımı Alanları | Sade, kavrulmuş veya kavrulmuş tuzlanmış şekilde çerezlik olarak tüketilir. |
Fonksiyon | Daha uzun raf ömrüne sahiptir. |
NATÜREL İÇ FINDIK
İşleme | Kabuğu kırılmış natürel iç fındık dışındaki zarı ile birlikte. |
---|---|
Çeşit | Levant , Giresun |
Boylar | 9-11 mm, 11-13 mm, 13-15 mm, 14-16 mm ya da 1-2 mm aralıklarla 9 mm - 16 mm arası boylarda |
Paketleme Seçenekleri | 50/80 kg jüt çuvallar, 25 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 1000 kg big baglerde |
Kullanımı Alanları | Çerezlik olarak ve pastacılıkta kullanılmaktadır. |
Fonksiyon | Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır. |
BEYAZLATILMIŞ İÇ FINDIK
İşleme | Natürel iç fındık ısıl işlemden geçirilir, bu sayede fındığın üzerindeki zar soyulur ve ürün 5% zarlı, 4-5% arası istenen rutubet seviyesinde beyazlatılmış iç fındık halini alır. |
---|---|
Çeşit | Giresun |
Boylar | 9-11 mm, 11-13 mm, 13-15 mm ya da 1-2 mm aralıklarla 9 mm - 15 mm arası boylarda |
Paketleme Seçenekleri | 50 kg naylonlu çuvallar, 25 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 1000 kg big baglerde |
Kullanımı Alanları | Çerezlik olarak karışık kuruyemişlerde, pastacılık ve çikolatalarda kullanılmaktadır. |
Fonksiyon | Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır. |
KAVRULMUŞ İÇ FINDIK
İşleme | Natürel iç fındık ısıl işlemden geçirilir, bu sayede fındığın üzerindeki zar soyulur ve ürün 5% zarlı, 0.8-3% arası istenen rutubet seviyesinde kavrulmuş iç fındık halini alır. |
---|---|
Çeşit | Levant,Giresun |
Boylar | 9-11 mm, 11-13 mm, 13-15 mm ya da 1-2 mm aralıklarla 9 mm - 15 mm arası boylarda |
Paketleme Seçenekleri | 50 kg naylonlu çuvallar, 25 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 1000 kg big baglerde |
Kullanımı Alanları | Çerezlik olarak karışık kuruyemişlerde, pastacılık ve çikolatalarda kullanılmaktadır. |
Fonksiyon | Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır. Kıtırlığı ve düşük yağ oranı ile her çeşit çikolata kaplamasına uygun bir yapısı vardır. |
KAVRULMUŞ ZARLI İÇ FINDIK
İşleme | Natürel iç fındık ısıl işlemden geçirilir, bu sayede fındığın üzerindeki zar soyulur ve ürün 10-50% zarlı, 0.8-3% arası istenen rutubet seviyesinde kavrulmuş zarlı iç fındık halini alır. |
---|---|
Çeşit | Levant , Giresun |
Boylar | 9-11 mm, 11-13 mm, 13-15 mm ya da r 1-2 mm aralıklarla 9 mm - 15 mm arası boylarda |
Paketleme Seçenekleri | 50 kg naylonlu çuvallar, 25 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 1000 kg big baglerde |
Kullanımı Alanları | Çerezlik olarak karışık kuruyemişlerde, pastacılık ve çikolatalarda kullanılmaktadır. |
Fonksiyon | Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır. Kıtırlığı ve düşük yağ oranı ile her çeşit çikolata kaplamasına uygun bir yapısı vardır. |
KAVRULMUŞ KIYILMIŞ İÇ FINDIK
İşleme | Kavrulmuş iç fındığın daha küçük parçalara kıyılması/kesilmesi sonucunda elde edilir. Ürün 5-30% arası zar oranı ve 0.8-3% arası rutubet oranında istenilen seviyede üretilebilmektedir. |
---|---|
Çeşit | Levant , Giresun |
Boylar | 0-12 mm arasında istenilen boy aralıklarında ya da 0-4 mm, 1-3 mm, 2-4 mm, 3-5 mm, 4-8 mm, 5-11 mm, 7-11 mm ve 0-10 mm boylarda |
Paketleme Seçenekleri | 50 kg naylonlu çuvallar, 25 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 1000 kg big baglerde |
Kullanımı Alanları | Pastacılıkta, kahvaltılıklarda, dondurma, bisküvi ve çikolatalarda kullanılır. |
Fonksiyon | Ürünlerin üzerine fındığı dağıtarak tadını ve kıvamını artırmak amacıyla kullanılır. |
BEYAZLATILMIŞ KIYILMIŞ İÇ FINDIK
İşleme | Beyazlatılmış iç fındığın daha küçük parçalara kıyılması/kesilmesi sonucunda elde edilir. Ürün 5-10% arası zar oranı ve 4-5% arası rutubet oranında istenilen seviyede üretilebilmektedir. |
---|---|
Çeşit | Giresun |
Boylar | 0-12 mm arasında istenilen boy aralıklarında ya da 0-4 mm, 1-3 mm, 2-4 mm, 3-5 mm, 4-8 mm, 5-11 mm, 7-11 mm ve 0-10 mm boylarda |
Paketleme Seçenekleri | 50 kg naylonlu çuvallar, 25 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 1000 kg big baglerde |
Kullanımı Alanları | Pastacılıkta, kahvaltılıklarda, dondurma, bisküvi ve çikolatalarda kullanılır. |
Fonksiyon | Ürünlerin üzerine fındığı dağıtarak tadını ve kıvamını artırmak amacıyla kullanılır. Kıtır bir yapısı vardır. |
DİLİNMİŞ İÇ FINDIK
İşleme | Natürel iç fındığın uzunlamasına dilinmesi sonucunda elde edilir. Natürel fındıktan üretildiği için zarlıdır ve 4-6% rutubet aralığındadır. |
---|---|
Çeşit | Levant ,Giresun |
Boylar | 0.7-1 mm, 0.8-1.2 mm, 1-1.2 mm, 1-1.5 mm |
Paketleme Seçenekleri | 5/10/12,5/20/25 kg naylon torbalı karton kutularda |
Kullanımı Alanları | Pastacılıkta ve kahvaltılıklarda kullanılır. |
Fonksiyon | Fındık aroması ve görüntüsü vermek, tada çeşit ve zıtlık katmak amacıyla kıtır yapısı ile garnitür olarak kullanılır. |
NATÜREL FINDIK UNU
İşleme | Natürel iç fındığın öğütülmesi sonucunda elde edilir. Natürel fındıktan üretildiği için zarlıdır ve 4-6% rutubet aralığındadır. |
---|---|
Çeşit | Levant , Giresun |
Boylar | 0-1.5 mm, 0-2 mm, 0-3 mm |
Paketleme Seçenekleri | 50 kg naylonlu çuvallar, 25 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz |
Kullanımı Alanları | Pastacılıkta, bisküvi, dondurma ve çeşitli sağlıklı gıdalarda kullanılır. |
Fonksiyon | Un yerine fındık aroması verecek şekilde kullanılır. |
BEYAZLATILMIŞ FINDIK UNU
İşleme | Beyazlatılmış iç fındığın öğütülmesi sonucunda elde edilir. Ürün 4-5% rutubet aralığındadır. |
---|---|
Çeşit | Giresun |
Boylar | 0-1.5 mm, 0-2 mm, 0-3 mm |
Paketleme Seçenekleri | 50 kg naylonlu çuvallar, 25 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz |
Kullanımı Alanları | Pastacılıkta, bisküvi, dondurma ve çeşitli sağlıklı gıdalarda kullanılır. |
Fonksiyon | Un yerine fındık aroması verecek şekilde kullanılır. |
KAVRULMUŞ FINDIK UNU
İşleme | Kavrulmuş iç fındığın öğütülmesi sonucunda elde edilir. Ürün 0.8-3% rutubet aralığında istenilen seviyeye getirilir. |
---|---|
Çeşit | Levant , Giresun |
Boylar | 0-1.5 mm, 0-2 mm, 0-3 mm |
Paketleme Seçenekleri | 50 kg naylonlu çuvallar, 25 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz |
Kullanımı Alanları | Pastacılıkta, bisküvi, dondurma ve çeşitli sağlıklı gıdalarda kullanılır. |
Fonksiyon | Un yerine fındık aroması verecek şekilde kullanılır. |
FINDIK PÜRESİ
İşleme | Kavrulmuş iç fındığın iyice ezilip püre haline getirilmesi ile elde edilir. Koyu, orta ve açık olmak üzere üç çeşidi vardır. |
---|---|
Çeşit | Levant , Giresun |
Boylar | 20-80µ arası müşteri talebi doğrultusunda |
Paketleme Seçenekleri | 30/60/200/220kg gıdaya uygun plastik variller, 20/55/200kg metal variller, 1000kg tanklarda |
Kullanımı Alanları | Pastacılıkta, çikolata, bisküvi, dondurma ve gofrelerde (waffle) kullanılır. |
Fonksiyon | Kullanılan ürüne tat ve aroma katarken aynı zamanda ürünün protein ve gıda zenginliğini de artırır. Çikolatanın ağızda daha kolay erimesine yardımcı olur ve aynı zamanda karbonhidratların yerini almaktadır. |