Trabzon Tarım, fındığın anavatanı Karadeniz’de üreticilerden aldığı fındığı en iyi şartlarda değerlendirmek, doğal ve işlenmiş fındığı Türkiye’ye ve Dünya’ya sunmak için 1994 yılından itibaren sektörün içinde bulunmaktadır.

Trabzon Tarım üretim tesislerinde kaliteye öncelik verilmektedir. Bu nedenle hijyen koşulları, işçi çalışma şartları ve makine parkı mevzuata, GMP ve HACCP kurallarına uygun olarak tasarlanmış ve inşa edilmiştir.

İç piyasaya hizmet veren Ankara’da bulunan tesisinin yanı sıra Trabzon’da 16.000m² alan üzerine kurulu tesiste; 3.100ton kapasiteli fındık deposu ve 100 ton/gün kapasiteli kırma tesisi, taş ayırma, lazer seçici, metal dedektör ile farklı kalibrede natürel iç fındık üretimi yapmaktadır.

Entegre tesisimizin işleme kapasitesi 10.000 ton/yıl iç fındıktır.12.000m²’lik kapalı işleme ünitesinde kavrulmuş fındık, kıyılmış fındık, fındık unu, dilimlenmiş fındık ile füre hatlarının yanında paketleme makinaları, kalite kontrol ve mikrobiyolojik laboratuvarları bulunmaktadır.

Entegre tesiste modern kavurma makineleri, yabancı madde seçici, sortex seçiciler, metal detektörler ile farklı formlardaki fındık üretimi büyük bir titizlikle gerçekleştirilmektedir.

Sektörde ve Dünya’da meydana gelen bütün değişiklik ve yenilikleri de yakından takip ederek tesisimizde şartlar sürekli iyileştirilmektedir.
Trabzon Tarım, satış trendini ve müşteri portföyünü her geçen gün büyümekte ve büyümesinin ana kaynağı olarak müşteri memnuniyetinin artmasını kendine hedef olarak almaktadır.

Türk fındığının üreticiden kabuklu olarak alımından, işlenerek pazara sunulmasına kadar eksiksiz hizmet vererek, dünya pazarındaki yerinin korunmasına ve pazar payının arttırılmasına yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.