Endüstriyel Ürün Çeşitlerimiz

Trabzon Tarım çeşitli kalite ve kalibrelerde, geniş natürel ve işlenmiş fındık yelpazesine sahiptir.

Ayrıca firma ürünlerini değişik formlardaki paketlerle yükleyebilmektedir. Kabuklu fındıkta TS3074, natürel fındıkta TS3075 ve her türlü işlenmiş fındıkta TS1917 standartlarına ya da müşteri spesifikasyonlarına göre üretim yapılmaktadır.

Trabzon Tarım; Ordu, Giresun ve Trabzon kalite fındıkları her kalibrede tüketiciye sunmasının yanı sıra, kavrulmuş, beyazlatılmış, kıyılmış, dilinmiş fındık, fındık unu ve püresi gibi çeşitli formlarda fındık üretimini de gerçekleştirmektedir.

Kabuklu Fındık

İşleme İç fındık dışını çevreleyen kabuğu ile birlikte.
Çeşit Levant
Boylar 17 mm +, 18 mm +, 19 mm +
Paketleme Seçenekleri 25/50/80 kg çuvallarda
Kullanımı Alanları Sade, kavrulmuş veya kavrulmuş tuzlanmış şekilde çerezlik olarak tüketilir.
Fonksiyon Daha uzun raf ömrüne sahiptir.


NATÜREL İÇ FINDIK

İşleme Kabuğu kırılmış natürel iç fındık dışındaki zarı ile birlikte.
Çeşit Levant , Giresun
Boylar 9-11 mm, 11-13 mm, 13-15 mm, 14-16 mm ya da
1-2 mm aralıklarla 9 mm - 16 mm arası boylarda
Paketleme Seçenekleri 50/80 kg jüt çuvallar, 25 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 1000 kg big baglerde 
Kullanımı Alanları Çerezlik olarak ve pastacılıkta kullanılmaktadır.
Fonksiyon Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır.

BEYAZLATILMIŞ İÇ FINDIK

İşleme Natürel iç fındık ısıl işlemden geçirilir, bu sayede fındığın üzerindeki zar soyulur ve ürün 5% zarlı, 4-5% arası istenen rutubet seviyesinde beyazlatılmış iç fındık halini alır.
Çeşit Giresun
Boylar 9-11 mm, 11-13 mm, 13-15 mm ya da
1-2 mm aralıklarla 9 mm - 15 mm arası boylarda
Paketleme Seçenekleri 50 kg naylonlu çuvallar, 25 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 1000 kg big baglerde
Kullanımı Alanları Çerezlik olarak karışık kuruyemişlerde, pastacılık ve çikolatalarda kullanılmaktadır.
Fonksiyon Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır.


KAVRULMUŞ İÇ FINDIK

İşleme Natürel iç fındık ısıl işlemden geçirilir, bu sayede fındığın üzerindeki zar soyulur ve ürün 5% zarlı, 0.8-3% arası istenen rutubet seviyesinde kavrulmuş iç fındık halini alır.
Çeşit Levant,Giresun
Boylar 9-11 mm, 11-13 mm, 13-15 mm ya da
1-2 mm aralıklarla 9 mm - 15 mm arası boylarda
Paketleme Seçenekleri 50 kg naylonlu çuvallar, 25 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 1000 kg big baglerde
Kullanımı Alanları Çerezlik olarak karışık kuruyemişlerde, pastacılık ve çikolatalarda kullanılmaktadır.
Fonksiyon Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır. Kıtırlığı ve düşük yağ oranı ile her çeşit çikolata kaplamasına uygun bir yapısı vardır.

KAVRULMUŞ ZARLI İÇ FINDIK

İşleme Natürel iç fındık ısıl işlemden geçirilir, bu sayede fındığın üzerindeki zar soyulur ve ürün 10-50% zarlı, 0.8-3% arası istenen rutubet seviyesinde kavrulmuş zarlı iç fındık halini alır.
Çeşit Levant , Giresun
Boylar 9-11 mm, 11-13 mm, 13-15 mm ya da r 1-2 mm aralıklarla 9 mm - 15 mm arası boylarda
Paketleme Seçenekleri 50 kg naylonlu çuvallar, 25 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 1000 kg big baglerde
Kullanımı Alanları Çerezlik olarak karışık kuruyemişlerde, pastacılık ve çikolatalarda kullanılmaktadır.
Fonksiyon Fındık aroması vermek amacıyla, fırında pişirilen yiyeceklerde ve şekerlemelerde garnitür olarak kullanılır. Kıtırlığı ve düşük yağ oranı ile her çeşit çikolata kaplamasına uygun bir yapısı vardır.


KAVRULMUŞ KIYILMIŞ İÇ FINDIK

İşleme Kavrulmuş iç fındığın daha küçük parçalara kıyılması/kesilmesi sonucunda elde edilir. Ürün 5-30% arası zar oranı ve 0.8-3% arası rutubet oranında istenilen seviyede üretilebilmektedir.
Çeşit Levant , Giresun
Boylar 0-12 mm arasında istenilen boy aralıklarında ya da
0-4 mm, 1-3 mm, 2-4 mm, 3-5 mm, 4-8 mm, 5-11 mm, 7-11 mm ve 0-10 mm boylarda
Paketleme Seçenekleri 50 kg naylonlu  çuvallar, 25 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 1000 kg big baglerde
Kullanımı Alanları Pastacılıkta, kahvaltılıklarda, dondurma, bisküvi ve çikolatalarda kullanılır.
Fonksiyon Ürünlerin üzerine fındığı dağıtarak tadını ve kıvamını artırmak amacıyla kullanılır.

BEYAZLATILMIŞ KIYILMIŞ İÇ FINDIK

İşleme Beyazlatılmış iç fındığın daha küçük parçalara kıyılması/kesilmesi sonucunda elde edilir. Ürün 5-10% arası zar oranı ve 4-5% arası rutubet oranında istenilen seviyede üretilebilmektedir.
Çeşit Giresun
Boylar 0-12 mm arasında istenilen boy aralıklarında ya da
0-4 mm, 1-3 mm, 2-4 mm, 3-5 mm, 4-8 mm, 5-11 mm, 7-11 mm ve 0-10 mm boylarda
Paketleme Seçenekleri 50 kg naylonlu çuvallar, 25 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 1000 kg big baglerde
Kullanımı Alanları Pastacılıkta, kahvaltılıklarda, dondurma, bisküvi ve çikolatalarda kullanılır.
Fonksiyon Ürünlerin üzerine fındığı dağıtarak tadını ve kıvamını artırmak amacıyla kullanılır. Kıtır bir yapısı vardır.


DİLİNMİŞ İÇ FINDIK

İşleme Natürel iç fındığın uzunlamasına dilinmesi sonucunda elde edilir. Natürel fındıktan üretildiği için zarlıdır ve 4-6% rutubet aralığındadır.
Çeşit Levant ,Giresun
Boylar 0.7-1 mm, 0.8-1.2 mm, 1-1.2 mm, 1-1.5 mm
Paketleme Seçenekleri 5/10/12,5/20/25 kg naylon torbalı karton kutularda
Kullanımı Alanları Pastacılıkta ve kahvaltılıklarda kullanılır.
Fonksiyon Fındık aroması ve görüntüsü vermek, tada çeşit ve zıtlık katmak amacıyla kıtır yapısı ile garnitür olarak kullanılır.

NATÜREL FINDIK UNU

İşleme Natürel iç fındığın öğütülmesi sonucunda elde edilir. Natürel fındıktan üretildiği için zarlıdır ve 4-6% rutubet aralığındadır.
Çeşit Levant , Giresun
Boylar 0-1.5 mm, 0-2 mm, 0-3 mm
Paketleme Seçenekleri 50 kg naylonlu çuvallar, 25 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz
Kullanımı Alanları Pastacılıkta, bisküvi, dondurma ve çeşitli sağlıklı gıdalarda kullanılır.
Fonksiyon Un yerine fındık aroması verecek şekilde kullanılır.


BEYAZLATILMIŞ FINDIK UNU

İşleme Beyazlatılmış iç fındığın öğütülmesi sonucunda elde edilir. Ürün 4-5% rutubet aralığındadır.
Çeşit Giresun
Boylar 0-1.5 mm, 0-2 mm, 0-3 mm
Paketleme Seçenekleri 50 kg naylonlu çuvallar, 25 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz
Kullanımı Alanları Pastacılıkta, bisküvi, dondurma ve çeşitli sağlıklı gıdalarda kullanılır.
Fonksiyon Un yerine fındık aroması verecek şekilde kullanılır.

KAVRULMUŞ FINDIK UNU

İşleme Kavrulmuş iç fındığın öğütülmesi sonucunda elde edilir. Ürün 0.8-3% rutubet aralığında istenilen seviyeye getirilir.
Çeşit Levant , Giresun
Boylar 0-1.5 mm, 0-2 mm, 0-3 mm
Paketleme Seçenekleri 50 kg naylonlu çuvallar, 25 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz
Kullanımı Alanları Pastacılıkta, bisküvi, dondurma ve çeşitli sağlıklı gıdalarda kullanılır.
Fonksiyon Un yerine fındık aroması verecek şekilde kullanılır.


FINDIK PÜRESİ

İşleme Kavrulmuş iç fındığın iyice ezilip püre haline getirilmesi ile elde edilir. Koyu, orta ve açık olmak üzere üç çeşidi vardır.
Çeşit Levant , Giresun
Boylar 20-80µ arası müşteri talebi doğrultusunda
Paketleme Seçenekleri 30/60/200/220kg gıdaya uygun plastik variller, 20/55/200kg metal variller, 1000kg tanklarda
Kullanımı Alanları Pastacılıkta, çikolata, bisküvi, dondurma ve gofrelerde (waffle) kullanılır.
Fonksiyon Kullanılan ürüne tat ve aroma katarken aynı zamanda ürünün protein ve gıda zenginliğini de artırır. Çikolatanın ağızda daha kolay erimesine yardımcı olur ve aynı zamanda karbonhidratların yerini almaktadır.